Autoturismul Mazda2 a devenit masina anului in Japonia

mazda2_2014_still_05

Autoturismul Mazda2 (Mazda Demio) a castigat premiul de Masina anului din Japonia. Este al doilea model Skyactiv care a primit aceasta recunoastere, prima a fost Mazda CX-5 cu trei ani in urma care a ajuns locul unu in top.

Modelul Mazda Demio este al 4-lea in randul masinilor care este construita pe tehnologia Skyactiv si are pe ea amprentat limbajul de design  “KODO – Sufletul miscarii capata viata”, alatruandu-se astfel la fratii lui mai mari, Mazda CX-5, Mazda6 si Mazda3. Dupa ultimele stiri aceasta masina va fi introduse in prima parte a anului 2015 pe piata Europeana.

Mazda a dorit sa consturiasca o masina mica care sa depaseasca in performante celelalte autoturisme din categoria B, de aceea a utilizat inovatii tehnologice pentru a ridica standardele pentru aceasta categorie. Printre astea putem observa motorul dizel Skyactiv-D de 1,5 l care pe langa dinamismul pe care o are are o emisie de gaze toxice de 90 g/km, este confortabil si ergonomic, echipat cu proiectoare led, sistem antifurt (i-ACTIVSENSE), sistem de inchidere a masinii fara chei, frana asistata si sistem de avertizare la depasirea benzii de drum.

Fara prea multe discutii vedeti imaginea alaturata cu Mazda2 pentru a vedea linia designului si frumusetea tehnologiei de varf care a cucerit Japonia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *